Csókol Anyád!

 2010.04.16. 08:42

Tegnap az estét a két szerenádban* kezdtük. Jó tudom, hogy nem így hívják, elkezdem inkább előlről. Tegnap az estét a két szerencsésben* kezdtük, ahol a netes szíházrendelés végső fázisához érve átvettünk Nezsitől két jegyet a Csókol Anyád!-ra. Ha bárkinek kételyei lettek volna az én anyai tekintélyemről, akkor most szeretném elmesélni, hogy amikor elrikkantottam magam, hogy töröld meg a szád!, akkor az asztalnál ülő gyerekem és Ada egyszerre csapott le a szalvétára és tapasztotta az arcára gondolkodás nélkül. (ez egyébként közvetlenül az után történt, hogy kitaláltuk Nezsivel, hogy sült krumplit rendelünk elvitelre, papírzacskóban XXXL menüben, és ha nem csodálkoznak rá eléggé, a csokornyakkendős vasalt inges pincérek, akkor kérünk mellé egy dunsztos üvegecske halászlevet is, de még az előtt, hogy én véletlenül mellen fejeltem a pincért)

Mindig mondom, hogy többet kéne színházba járni, bár még egyszer ilyen baklövést nem követek el, hogy magammal viszem a gyereket is, mert szerintem még nem elég érett egy ilyen felnőtt szórakozáshoz. Egyszerűen ő még nem tud viselkedni egy ilyen kultúr helyen, egész előadás alatt hangosan teli torokból röhögött. (akárcsak az egész nézőtér) A darab kurva jó, az arányai is igen szimpatikusak, ha matematiakai pontossággal szeretném megközelíteni, akkor 1 mondat/min.1 poén, tehát tökéletes alkalmas arra, hogy az ember baromi jól szórakozzon egy igazán unalmas csütörtöki estén. Mi meg nem vagyunk egy irigy család,  úgyhogy Hédike egész szövegrészeket idézett a darabból a metrón, amit még cifráztunk egy kis fentrengős röhögéssél az üléseken.

Amúgy azt csak halkan mondanám, hogy nem gondoltam volna a Kéki Kata fűnyírós pasijáról, igen, bakker én csak így hívtam hivatalos nevén a két színész közül az egyiket,  mert egy kultúrálisan visszamaradott fogyatékos vagyok, szóval nem gondoltam volna, hogy ennyire tud játszani, és ennyire tehetséges és sokoldalú. A darab egyébként anya és fia levelezéséről szól, amire a gyerek csak annyit mondott, hogy gondoltad volna, hogy egy levelezésből ilyen baromi jó darabot lehet csinálni? Az elején még egy kicsit erősebbnek tűnt nekem az anya karaktere, de nagyon gyorsan egyensúlyba került a két színész. Hihetetlen, hogy mennyi szöveget képesek megjegyezni, és hogy be tudják tölteni az egész színpadot a játékukkal, holott a  darabban összesen ketten szerepelnek. Bár ezen a blog olvasói között kevés ember van szerintem, aki szereti a viccet és a tréfát, tekintve a témáim komolyságát, alaposságát, és a nem elhanyagolható tudományos és politikai vonalát, de aki bír rá jegyet szerezni, az okvetlenül nézze meg!

Akinek szól érti rovatunk következik:

....ki tudná megmondani, hogy egy kis darab papír, ami az előadás előtti betűzgetésnél még csak egy számára ismeretlen férfi pár kedves sora, az előadás alatt mikor változik át félteni való értékes kinccsé, de még kabát és cipő levetés előtt biztonságba kell helyezni, mert meggyűrődhet, piszok kerül rá, vagy anya elhagyja, és mert olyan jó érzés két kézben szorongatva nézegetni a szobában lefekvés előtt...

nagyon szépen köszönök mindent mind a kettőtöknek. :)

*Két Szerecsen a Radnóti Színházzal szemben

A bejegyzés trackback címe:

https://oszoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr441925595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nezsike 2010.04.16. 11:57:28

kéki kata fűnyírós pasija ... :-D hát ezen nagyon kacagok!

Edegyerek 2010.04.16. 12:16:46

Ezen én is nagyon kacagok. :)
Egy férfi firkája pedig nagyon sokat jelenthet, főleg abban a korban. Én már csak tudom. ;) Hehehe.

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.04.16. 12:24:32

@nezsike: Fizetéskor rátettem a pontokat a Super Shop kártyára ahogy megbeszéltük :D

@Edegyerek: A Firkálós Pasinak látni kellett volna azt a boldog vigyori arcot hazafelé menet, nem minden firka válik igazi kinccsé :D Persze tudom, hogy te egy kedves olvasóm vagy és most nem nagyon vágod ezt az ügyet a papír dologgal, meg ilyenek, de kérlek nézd meg egyszer ezt az előadást, mert szerintem tetszeni fog neked is :D :D :D :D

kozgaztanar 2010.04.16. 12:40:31

és hogy állnak a seggfotók? :)

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.04.16. 12:45:38

@kozgaztanar: bénán, de már nem izzadok rajta, hogy jó legyen, olyan amilyen, hazamegyek átküldöm a Boginak :)

Edegyerek 2010.04.16. 13:06:55

Mindenképpen megpróbálok rá jegyet szerezni! :)

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.04.16. 13:22:06

@Edegyerek: ha mégsem sikerülne, akkor szóljál nekem nyugodtan, mert megkérem a Nezsit, hátha ő tud! :D

@vagyok, aki vagyok...: ha jó darabra mész, akkor nagyon jó! :D

Edegyerek 2010.04.16. 14:38:20

:D Oké, észben tartom és szavadon foglak! :D

euthymia · http://bayofbengal.wordpress.com/ 2010.04.16. 14:49:13

kiírtad a gyerek nevét...vagy valamiről lemaradtam és már újra így hívják itt :) :)
bocsi, ha bénázok! a szövegrészeket idézett sorban van.
Én is akarok jókat kacagni!!!

nezsike 2010.04.16. 14:55:23

színházba járni tényleg jó. ezzel vitatkozni kár. :-)

euthymia, legközelebb ha itthon lesztek, elmegyünk együtt erre a darabra, jó? :-)

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.04.16. 17:17:42

@Bogi24: ment a segges kép! :)

@Edegyerek: jujjj, nézd, kínos lenne nekem, hogyha a blogmból kellene megtudnod, inkább lírom, hogy lesz ápr.25-én a Katonában egy előadás, biztos nem hallottál még róla, Mesél a Bécsi erdő, állítólag van rá két jegyem, meghívnálak, de sajnos már van rá partnerem! :)

@nezsike: itten mi nem szoktunk vitatkozni kérem, bármilyen nézeteltérés esetén én is minden rosszalkodóan kultúráltan beígérek egy alapos verést! :D

@euthymia: áhh, ma ilyen mégaszarislevanszarva=idenekemazösszesismerősömet boldog állapotom van :D

I.O. · http://iovilaga.blogspot.hu/ 2010.04.16. 21:50:37

A színházban csak akkor játszanak szar darabokat, ha éppen én megyek valaki helyett a bérletével, de én már annak is örülök, ha egy évadban egy jó darabot látok. A legjobb élményem Békéscsabán a színitanodások előadása volt, már nem emlékszem a címére, de azt az elejétől a végéig végigröhögtem.

Edegyerek 2010.04.17. 11:02:41

Zita, 25-én este sajnos dolgozom, nem tudnék amúgy sem elmenni veled. :)
Ki lesz a partnered? Csak, hogy féltékeny legyek-e vagy sem.

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.04.17. 11:15:47

@Edegyerek: büszke papíros tulajdonosa :)

hát rossz lehet neked, hogy akkor dolgoznod kell, de majd gondolod rád előadás közben! :D

adavirag 2010.04.17. 21:30:16

Zita: nem tudom, kire nézve kínosabb az a szájtörölgetős sztori. :P

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.04.17. 22:10:38

@adavirag: szerintem a gyerekre, szerinted? :D

I.O. · http://iovilaga.blogspot.hu/ 2010.04.18. 13:09:06

@Zritha: majd számolj be róla, milyen volt a Mesél a bécsi erdő, mert én láttam egyszer és hát a címe jobb volt mint a darab. No persze a rendezés is sokat számít.
süti beállítások módosítása