Azt meséltem már?

 2010.02.13. 08:24

Azt meséltem már, hogy csak egy fatális tévedés, egy aprócska kis véletlen miatt nem vagyok most gazdag, híres és  milliomos? 

17 évvel ezelőtt éppen állást kerestem, amikor felhívtak egy cégtől, hogy látták az önéletrajzomat, és hogy beszélni szeretnének velem.

Én felhívtam őket, és magyarázni kezdtek nekem valami nagyon ködös marhaságról, amit egyáltalán nem értettem, hogy az meg mégis mi? A szörnyű az volt benne, hogy ezt a megfoghatatlan valamit el kellett volna adni. Hát, mondtam nekik, ne haragudjanak, de én ugyan nem házalok semmivel. Nem, nem, erősködtek, ezzel nem is tudnék házalni, inkább ilyen előadásokat kéne tartanom, mert elég attraktív vagyok és csinos, a termék pedig szuper, a világon már rengeteg helyen használják. Reneteg helyen használják mi?, biggyesztettem le a számat, húha, amway fogkrém szagot érzek a levegőben - mondtam. De nem, ez nem olyan termék, ez a jövő, és én a hírnöke lehetek, mert Magyarországon még szinte alig ismerik. Ja, persze, gondoltam magamban, ezek engem tök hülyének néznek. Nekem semmi más dolgom nem lenne - mondta a hapsi - mint az előadást megtartani. Ők meghívnak cégvezetőket, politikusokat,vezérigazgatókat én meg magyarázzam el, hogy mi a termék. Aha, mondtam én, cégvezetők, meg politikusok, meg csinos vagyok, és a magyarázáshoz gondolom másszak az asztal tetejére és közben dobáljam a ruhámat, nem?  Különben is, éppen az örökös üdülési jog hazájából jövök, engem ugyan be nem paliznak még egyszer egy ilyen marhaságra, és ezzel faképnél hagytam őket.

Utána még vagy háromszor felhívtak győzködni, hogy higgyem el, ez tényleg nagyon jó, és nagyon sokat tudok keresni vele, és hogy én erre a munkára nagy-nagyon alkalmas vagyok. Nem tudom most hol van az a cég, nem is emlékszem a nevükre. Azt sem tudnám megmondani, hogy vajon mennyit adhattak el abból a furcsa termékből aminek én lettem volna abban az időben a nagy és okos hírnöke. Áhhhh, de biztos nem olyan sokat, mint ahogy azt állították. Azért most így 36 évesen, a jelenlegi életemmel,  mégis kicsit röhögnöm kell az akkori önmagamon, ahogy elképzelem, hogy cégvezetők, politikusok ülnek körbe, én az asztal tetején dobálom a ruháimat, miközben elmagyarázom nekik, hogy mi is az az internet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oszoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr691749213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antigocsi · http://emigrante.freeblog.hu/ 2010.02.13. 14:30:44

mert végül kiderült, hogy az internetet kellett volna árulnod? *butanézés*

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.02.13. 15:01:29

antigocsi: tudtam, hogy az internetet kell árulnom, mondták, csak akkor még itthon nem nagyon volt ennek híre, hogy mi ez, nekem meg lövésem sem volt, és meg voltam róla győződve, hogy tuti valami házalós melóra akarnak rádumálni. Meg azt is hülyeségnek tartottam, hog majd ezt mindenki használni fogja :)

Vacskamatti 2010.02.13. 15:02:12

Azért is vicces ez, mert gyakorlatilag mindenkit megkerestek már egyszer az életében, hogy legyen sikeres és gazdag ez+az eladásából. Elképzelem, hogy milyen izgi lenne, ha becsöngetnél hozzánk az internettel, üdüléssel, cserébe én vinném hozzád a porszívómat, csapnánk egy kis edénybemutatót is meg színnel gyógyítást és lenne olcsó parfümkínálat is...:-)
Nincs veszve semmi! :-))))

Vacskamatti 2010.02.13. 15:03:09

@Zritha: verheted a fejecskédet az falba:-D

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2010.02.14. 08:08:56

Hátha még azt is tudtad volna, hogy akik hívogattak, azok közül kerül ki az ország majdani miniszterelnöke? ( legalábbis jó esély van arra, hogy az a cég volt az...)

De sebaj! "A gazdag leszek és híres" -ből a híres már megvalósult. Már csak a másik 50 %-ra kell hajtani.:)

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.02.14. 16:32:14

vacskamati: most már többedszer megfigyeltem, hogy milyen jókat mondasz, neked mé nincs blogod? vagy ha van, ide nekem a linket de azonnal! :)))

bluemoon: úgy látom át kell, hogy hozzam a "nem vagyok híres" posztot a másik blogról. :)

Vacskamatti 2010.02.14. 18:50:42

Hmmm, igen, kéne nekem is blog,.de elég tudathasadásos helyzetben vagyok...amolyan second life üzemmódban is. Meddig, nem tudni, de képtelenség lenne titokban tartani, ha a napjaim felfűzve lennének egy blog fonalára...
Marad, hogy boldog vagyok, ha másokat olvasok.

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2010.02.15. 16:55:04

Én rendes olvasó vagyok, akkor is olvastam, és most is megtaláltam. De! Szerinted nem híres az, akinek az életét ismeretlenek követik szeretettel, akire odafigyelnek, és akit hiányolnak ha nincs hír róla? Hmm?

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2010.02.15. 16:56:45

Ja, és nálunk ez egy szlogen, hogy na akkor mostmár gazdag vagyok és híres!:)
süti beállítások módosítása