Most, hogy a költözés okán metrózásra ítéltem magam, és minden áldott reggel ugyanazokat a szövegeket hallgatom végig a nőtől aki informál utazás közben rájöttem, hogy mennyire unalmas, sablonos, és totál felesleges információkat osztanak meg ezek tök röviden velem. Szerintem ebbe a hangosbemondós dologban sokkal több kiaknázatlan lehetőség rejlik, ha már úgyis folyton mondja a magáét a nyanya. Ha egy kicsit nagyobb ember lennék, a biz-basz megálló következik átszállhatnak a kótyomfittyre dumákat már rég ilyenekre cseréltem volna:

- Határ út! Kérjük, gondolja át, hogy tömött és zsúfolt járművünkön valóban megkezdi-e az utazást! Most még csekély időveszteséggel fordulhat vissza, hogy meggyőződjön róla valóban áramtalanította-e a vasalót! A Pöttyös utca következik.

- Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak, az Ecseri út következik!  Társaságunk együtt érez Önnel utastársa magára borított Kenzópipacsos töménytelen szaga miatt, de kérjük vegye figyelembe, hogy járatainkon nincs lehúzható ablak, vegyen példát utastársairól és Ön se hányjon! Ecseri út, az ajtók még nem biztos hogy nyílnak!

- Klinikák! A budapesti közlekedési rendszer fejlesztésére százmilliárd forintos nagyságrendben áll rendelkezésre európai uniós forrás, ezzel szemben társaságunknak még mindig nem sikerült megoldania egy hétköznap reggeli csúcsidőben történő szerelvények gyakrabban induljanak, és szabad ülőhelyekkel rendelkezzenek. Ha Ön a szabad ülőhely 20 centis méretét úgy ítéli meg tévesen, hogy háromszor akkora fertája pont el fog férni, kérjük vegyen elő egy vonalzót és győződjön meg feltevése helyességéről! Semmiképpen ne üljön rá és lapítsa szét utastársát! Köszönjük! Az ajtók záródnak, a Corvin-negyed következik!

- A Corvin-negyed majd akkor következik, ha nem álldogálunk az alagútban egy hirtelen fékezés után, amivel Önök utasok úgy koccantak egymáshoz, mint a tekebábuk. Kérjük, nyerjék vissza egyensúlyukat, kérjenek egymástól sűrű elnézést és bocsánatot, és várjanak türelemmel amíg a szerelvény újra elindul! Addig hallgassanak zenét: Boci-boci tarka, se füle se tarka..... 

- Deák tér, átszállhatnak jó sok mindenre! De felhívjuk kedves le- és felszálló utasaink figyelmét, hogy szálldosás közben ne verjék szét nagy igyekezetükben esernyőjükkel, táskáikkal a tovább utazó utastársaikat! Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak, az Arany János utca következik. 

- A Lehel tér következik! Kérjük, átmenetileg függessze fel volt élettársa fejben történő kíméletlen ütlegelését, majd fejezze be az utazást és szálljon le! Társaságunk nevében - a kora reggeli megpróbáltatások ellenére - szép napot kívánunk!

- Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak! Ön nem hagyta abba excsávója gondolati síkon futtatott fizikai bántalmazását és nem szállt le! Elbaszta. A Dózsa György út következik. Holnap reggel a Lehel térnél történő leszállást újra próbálhatja! Gyors sétálást kívánunk! 

A bejegyzés trackback címe:

https://oszoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr156161031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I.O. · http://iovilaga.blogspot.hu/ 2014.05.20. 00:08:11

Minimum április elsején simán lehetne ilyen bemondás:D
süti beállítások módosítása