Kutyabajom

 2010.05.27. 08:50

Kezd egy kicsit nekem is tele lenni a tököm ezzel a táblázgatással. Egyszer már körbe rakták a házunk környékét, de akkor még lehetett bízni a szar közbiztonságban, és másnapra ellopták az összeset. Két hete ismét arra ébredtünk, hogy facsemeték helyett táblák nőttek ki a földből, méghozzá igen gazdagon, rajta a jól látható rajzoltkutya pirossal áthúzva. Bíztam benne, hogy ezeket is kilopják még mielőtt poros lehetne, vagy megázna, de nem. Ebben az a szép, az a szép akinek a szeme kék hogy az a házunk egyik oldalán gyerekeknek játszótér, a másikon a széttáblázott park, egyik oldal panel házak, mögöttük szintén gyerekeknek játszótér, másik oldal úttest valami elzárt területtel. Szóval fogalmam sincs, hova kéne vinnem a kutyámat, hogy elvégezze a dolgát.

Egyébként nagyon szeretném megkérdezni az illetékeseket, hogy láttak-e már kutyát közelről dolgát végezni? Ugyanis Frakk ahogy kiérünk az első füves részre odapisil. Azt szeretném látni, ahogy szakember elmagyarázza a kutyánknak a tábla lényegét, és jelentősségét, tehát megtanítja rá, hogy ne szarjon a környéken, mert  azt tilos, (pedig összeszedem, minden kabátom zsebében zacskó van), a másik utcában van egy kutyafuttató és elvileg odáig tartson ki. Tehát ezt hogy? Mutogat az ember a táblára, befogja a kutya seggét és közben szigorúan ingatja a fejét,  hogy nem, nem,  aztán ahányszor tanítás közben nem szarik a kutya jutalomfalat? Vagy ahogy kiérek a kapun, dobjam el a futtatóig? Mondjuk én még a hónom alá csapva elvihetném, de mondjuk egy bernáthegyit, vagy németjuhászt bazd meg azt hogy viszed el? A két hátsó lábát felemelve talicskázol vele  2 utcányit, nehogy menet közben trottyoljon egyet?

A kutya egy kedves és hasznos jószág és mi szeretjük akkor is amikor éppen utáljuk. Jó hát lehet nem annyira hasznos, mert hát nem lehet vele boltba nyargalni, mert ha ráülök kilapul. Meg megenni se lehet, vagy csak mi nem próbáltuk még. De hogy az egész környékről ki van tiltva, ez azért mégis túlzás.

Amúgy ezt megint túlragoztam, tehát a lényeg, hogy nagy mennyiségben tábla ingyen elvihető, jelentkezni nálam! (könyörgöm valaki lopja már el!)  Esetleg - mivel tudom ki a szellemi atyja anyja ennek a táblázgatásnak - piros vonallal áthúzott az önkormányzatnak telefonálgató és leveletíró nyugdíjasnénit ábrázoló táblára cserélném!

A bejegyzés trackback címe:

https://oszoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr882034820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexaco 2010.05.27. 09:22:35

Kurva jó, Nezsivel fetrengünk a röhögéstől! :D

"Mutogat az ember a táblára, befogja a kutya seggét és közben szigorúan ingatja a fejét, hogy nem, nem, aztán ahányszor tanítás közben nem szarik a kutya jutalomfalat?" :D :D :D

"A két hátsó lábát felemelve talicskázol vele 2 utcányit, nehogy menet közben trottyoljon egyet?" :D :D :D

"Jó hát lehet nem annyira hasznos, mert hát nem lehet vele boltba nyargalni, mert ha ráülök kilapul." :D :D :D

Jajj, de jó vizuális típusnak lenni, hát nagyon nevetek!

I.O. · http://iovilaga.blogspot.hu/ 2010.05.27. 09:32:37

Közben az ilyen nénik még véletlenül sem mennek a zöldbe ki, de javasold az önkormányzatnak a néni kitiltó táblát, hátha akkor azt is kirakják, ha elég rámenős vagy:)
Egyébként ha felemeled a kutya két hátsó lábát akkor pisilni sem pisil? Mert én mint nem nagy szakértő elképzeltem ahogy talicskáznak a kutyával, az meg pisicsíkot húz maga után:)vagy a gazdi cipőjén.

Tittok 2010.05.27. 09:34:18

Ajándékozzátok meg a nyugdíjasnénit egy nápolyi masztiffal

www.akutya.hu/munkakutyak/napolyi_masztiff

Utána már ő fogja a táblákat ellopni :)

Tittok 2010.05.27. 09:36:21

Inkább német dog-gal. Olyannal már találkoztam is, és megijedtem...a vicces, hogy ő is megijedt.

kozgaztanar 2010.05.27. 10:47:35

engedj el előtte egy nyulat, aztán rohanj.

ttlblog 2010.05.27. 11:55:04

Szia, Thia, tök jó ez a blog, csak azt nem értem, miért nem írod inkább a régit tovább!

Tittok 2010.05.27. 13:37:46

Kapcsold már be a telód, fel akarlak hívni. A nyakam rá, hogy napok óta le van merülve, csak nem vetted észre.

nezsike 2010.05.27. 13:45:08

@Tittok: Jelentem, tönkrement a telefonja, nem tud kommunikálni.

I.O. · http://iovilaga.blogspot.hu/ 2010.05.27. 14:13:57

@nezsike: ó boldog ember:) Engem, hogy szabin vagyok most, csak napi 1szer hívnak fel a munkahelyről átlagban.

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.05.28. 00:30:39

Azt azért megnézném, hogy masztiffal talicskáztok... :D Szomszéd utcában komondor volt anno, és ha az beült az ajtó elé, senki se ki, se be... :D Amúgy nálunk az egyetlen kutyakakis zöld dobozt lopták el... Most őszintén, valaki abból otthoni csendéletet csinál? Kortáras művészeti alkotás??

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2010.05.28. 09:18:00

Ezt nem értem, nekem nincsenek ilyen problémáim, tartom, hogy kutya nem való panelban, de legalább nagytestű, nagy mozgásigényű kutyát ne tartsanak az emberek lakásban. DE! ha már mindenkinek joga van ahhoz, hogy kutyát macskát hörcsögöt papagályt tartson, akkor mégis hogy gondolják azok az emberek akik kitábláznak, hova vigyed a kutyát? Szerintem kakiljon csak a fűre, ha felszeded akkor nincs gond, senki nem fog belelépni. A sok tábla árából, meg tartsanak ott egy öregy nyugdíja bácsit, aki zacskókat osztogat, és ha valaki nem szedi fel, akkor felírja a kutya rendszámát.:)
süti beállítások módosítása