Reggelek

 2010.05.17. 08:47

Ha nekem még egyszer gyerekem születik, annak tuti csak egy kabátja és egy cipője lesz, 2 gatyája, 2 pulcsija, abból is egy mindig piszkosan a szennyesben. Ez a mostani gyerekem minden reggel megkérdezi, hogy melyik cipőjét és melyik kabátját vegye fel, és amikor megmondom neki, akkor jön a blöeee, ne má, mé pont azt, nyaff-nyaff, szipp-szipp, hüpp! Persze ettől nekem rögtön leesik a jómodor szintem, és heves indoklásomba bele-bele csúszik egy-egy nem teljesen szalonképes szó is. A mondandom vége többnyire azzal zárul, hogy teszek rá, menjé egy szál bugyiba iskolába. Erre ő rögtön reflektálni kezd, hogy várhatom el, hogy szépen beszéljen, amikor én!? Én meg rögtön replikázok, hogy ezt bezzeg azonnal be bírja illeszteni a szókincsébe, és milyen érdekes, hogy a mosogatás, portörlés, mosás,  munkábajárást, adóbevallás esetén sose bizonyul ilyen ultra gyorsan tanulékonynak.

Mondjuk a kabát esetében mégis inkább legyen neki kettő, mert egy ilyen időjárás szempontjából gyalázatos napon, valamiben nekem is be kell jönnöm dolgozni bakker.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oszoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr952009205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aJeti 2010.05.17. 10:49:48

nálunk plusz még úgy nehezedik a helyzet, hogy két otthon, két szekrény, de csak egy kabát, meg hol a tankcsapdás pólóm, melyikőtöknél leszek az iskolai ünnepségkor, apánál maradt az esőkabátom és a gumicsizmám, stb.

kerti torpe 2010.05.17. 17:13:02

a nagyapám két leánygyermekkel van megáldva, akik annak idején rendszeresen feltették neki a kérdést, hogy mit vegyenek fel. a válasz mindig ugyanaz volt: ha rám hallgatsz, akkor a wc-ajtót.
azt hiszem sosem kellett indokolnia, hogy miért azt :)

Manéla · http://www.manela.freeblog.hu 2010.05.17. 18:39:39

Tőlem már meg sem kérdezik, melyik kabátjukat vegyék fel, sőt, nem is igen szólhatok bele. Kifejezetten közelharcot kell vívni (bejárati ajtó eltorlaszolása a testemmel + szemeteszsákkal), hogy ilyen hidegben felvegyenek egyáltalán a pulcsin kívül valami melegebbet! Öntudatok az már van.

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.05.17. 22:28:34

@aJeti: hát látom lehet még fokozni az őrületet :D

@kozgaztanar: na még csak az kéne! :)

@kerti torpe: :D

@Manela: hát ma reggel látod én is felajánlottam, hogy inkább vegyen le valamit, hagyjuk a fenébe a kabátot :)
süti beállítások módosítása