Kék bugyi 3. napja (péntek)

 2014.05.13. 08:56

Nekem tényleg feltett szándékom volt végre megválni a kék bugyitól. Elhatároztam, hogy ahogy lejár a munkaidőm, amit a nagyon fontos borítékcimezgetéssel töltök, miközben az életkörülményeim leginkább sehogy se vannak, hazamegyek, és fürdés lesz, meg tiszta bugyi, meg ilyenek. De mikor hazaértem Teletabijózsi még mindig a lakást tatarozgatta, és hát nem állt valami jól. A hajnalban elkezdett zsák és doboz nyitogatást nem adtam fel, már minden hülyeség előkerült, kivéve az a zacskó, amibe még az előző lakásban behánytam az összes fehérneműmet. Aztán már annyira fáradt voltam a hajnali keléstől, a vér, a mentők, a sokk, a napi meló, az előző egy hónapos futkosástól, hogy kiengedtem este fél 10-kor Teletabijózsit, és csak úgy ahogy voltam végigdőltem az ágyon és elaludtam. Így aztán a péntek is a kék bugyiban talált rám. Meg Teletabijózsi is, aki már hajnalok hajnalán ott nyüzsgött. Kurva hideg napra virradtunk, és arra, hogy a világon semmit nem tud csinálni az ember egy ilyen telepakolt, redvás lakásban. Hát nem is nagyon erőlködtünk, inkább sorban kaptunk migrén rohamot, először a Hédike, aztán Házibéla is arról mesélt telefonon, hogy üvölteni tudna a fejfájástól, csak nem meri kinyitni a száját, mert fél hogy elhányja magát, aztán én. Sőt én még dupláztam is egyet! 

Anyám telefonált, hogy a kutya is épp epilepsziás rohammal hány, de az ő sajnálását későbbre halasztottam. Helyette Közepeshugi, Hédike és én a legkisebb és legjobban telepakolt szobában ücsörögtünk két egymásra tett matrac tetején, felhúzott térdekkel, mert nem volt egy talpalattnyi hely se ahol ne lett volna valami holmi, nagykabátban és nyakig betakarózva, mert a festék miatt az összes ablak nyitva volt, és filmet néztünk a laptopon, ami a sarokba hányt mindenféle szir-szar tetején billegett, stabil oldalállásban, ergo, mind a hármunk feje enyhén jobbra billentve bámulta a monitort. 

És akkor meghallottam, hogy Teletabijózsi hümmög. Szerintem ezt a hümmögést az összes építőiparban dolgozó ember képes kivitelezni, és általában nem sok jót jelent. Nem lesz ez meg, nem lesz ez meg - hümmögte. Már pedig olyan nincs! Gondolom húsvét vasárnap maga se akar dolgozni, én pedig nem maradok így még a jövő hétre is! - szóltam rá. Hát majd visszajövök... és ez az a mondat, amit soha többet nem fejezett be szegény, mert akkor mind a hét fejem előkerült valahonnan és úgy kiabáltam rá: Na idefigyeljen jóember! Márpedig maga holnap délben akárhol tart, be fogja fejezni! Ameddig eljut, addig lesz kész! Szépen fogja a kis holmiját, és elpakol, elköszön, mert ebben egyeztünk meg! Mondtam az elején, három nap, se több, se kevesebb! És azt is, hogy mivel napra fizetek, pont három napra elegendő lóvém van! Én három napja ugyanabban a bugyiban vagyok világvége körülmények között, ha nem lesz kész, akkor nem lesz kész! De én ezt a bugyit most már le akarom végre venni!

Teletabijózsiban konkrétan a szar is megfagyott. Sápadt arccal bámult rám, üveges szemekkel, nem lehet tudni, hogy a fejhangos sipitozásom, habzó szám és baltás gyilkos tekintetem ijesztette meg, vagy az, hogy a leveszem a bugyim dolgot ott helyben az ő szeme láttára el is követem, elvégre az ép elmémbe vetett hite erősen megkérdőjeleződött, de a lényeget megértette. Turbó üzemmódra kapcsolt, és láss csodát, másnap délre nagyjából kész is lett. Ettől én még, mivel péntek este közvetlenül a bugyicsere szándékom közben kaptam az újabb migrénes rohamot, nem váltam meg a bugyimtól, de szombaton reggel magamhoz szólítottam Közepeshugit és megkértem, hogy akkor most már talán legyen olyan kedves, menjen le a kínaiba, és hozzon nekem tiszta bugyit bassza meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://oszoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr296158826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macskafaraok 2014.05.13. 09:12:38

mondtam hogy venni kell egy újat !!44!

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2014.05.13. 12:37:51

@macskafaraok: a biztonság kedvéért (és tekintve a ki tudja mikor lesz meg a bugyis zacskó) inkább 3-at vetettem vele! :D

AncsaT · http://ancsat.blogspot.com/ 2014.05.14. 07:01:41

Sajnálkozom és együtt érzek veled maximálisan, ugyanakkor rettenetesen röhögök. Megnéztem volna Teletabijózsi arcát, amint beígéred a bugyilevételt. :)
süti beállítások módosítása