Le kéne már...

 2010.04.12. 08:19

Le kéne már szokni a dohányzásról! Ez a téma időnként előkerül az életemben, nem is tudom miért, talán mert dohányzok hirtelen kedvem támad sokáig élni. Ilyenkor Jennifer Lopez helyett, átmenetileg a saját öreganyámat kezdem el irigyelni, pedig a kettőjük közti különbség elég hmmm, hogy is mondjam, Jelo javára látványos, de öreganyám volt az, aki 35 év láncdohányzás után leszokott a cigiről. Én a fokozatosság lelkes híve vagyok, különben is tiltja a vallásom, hogy olyan kegyetlen, barbár és vad rituálékon vegyek részt, mint a holnaptól egyetlen szál se, így mindig a csökkentsük az adagot n+1-el hozzáállást preferálom. Ilyenkor titkon reménykedek, hogy a csökkentgetéssel eljutok odáig, hogy elfelejtem, hogy valaha is ebben a büdös életben dohányoztam. Persze a gyerek kaja befizetésének havi időpontjával ellentétben, dohányzásból aztán kibaszott jó a memóriám. Pedig azért még senki nem szólt rám, hogy bakker gyújtsál már gyorsan rá, mert dohányzol, az "Anyuka tessen már behozni az iskolába az ebédpénzt, mert a harmadik határidő is lejárt 4 napja" mondat viszont olyan mifelénk mint a menstruálás, minden hónapban ismétlődik.  Mondjuk a dohányzásról leszokásban az a jó,  hogyha nem bírom ki, mert mindenki engem idegesít, meg rám tör a  még a szar is levanszarva nem hogy az egészségem boldogságos életérzés, szóval ha elbaszom, akkor az egész leszokást másnap nyugodt szívvel újrakezdhetem, akárcsak a rokonaim és ismerőseim idegeinek tépkedését.

A bejegyzés trackback címe:

https://oszoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr921906851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szocmunkas · http://www.szocialismunkas.freeblog.hu 2010.04.12. 11:33:13

Az egyik rokonom úgy szokott le a feleségével, hogy minden nap félretették a cigi árát, és elmentek belőle 2 hétre Horvátországba néhány hónap után...

Lehet, hogy ha leszoknál a cigiről, a gyerek ebédjére is jutna pénz. ;D

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.04.12. 11:58:22

@szocmunkas: héhéhhhé!!! A gyerek ebédjére mindig van pénz! Csak nem szeretem bevinni a suliba, mert ott elrakják azt soha többet nem adják vissza! :D

macskafaraok 2010.04.12. 13:08:23

fokozatos leszokas, megy siman (legalabbis nekem)

vagyok, aki vagyok... 2010.04.12. 15:29:40

fokozatos módszerrel már láttam többeket. meg vissza is :)

Létező · http://letezo.freeblog.hu 2010.04.12. 17:30:38

A terhesség a tuti módszer. :)Nekem tökre bevállt. Úgy el dobtam, mint aki soha...
Bár pont mostanában időnként rajtaütésszerűen úgy belém hasít a nikotinéhség, mintha párosával szívnám a talpas Munkást... Pedig több, mint egy éve semmi... (Bár a dédapám szívta is és kilencvenkét évig élt...)

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2010.04.12. 19:02:59

Én olyan dohányos vagyok, hogy egy doboz elég egy hétre. Nem azért mert nincs rá pénzem, hanem egyszerűen nem kívánok annyit cigizni. Ha buli van elszívok egy dobozzal is, főleg ha bekávéztam, utána három napig rá sem bírok nézni. Bármikor leteszem. Ha elfogy nem targédia.
A pasim viszon nagy bagós egyszer le akart szokni, vett tapaszt meg minden, aztán két hét múlva azt, mondta, hogy ugyanannyiba kerül az egyheti tapasz, mint az egyheti cigije, szóval akkor már élvezze. Nem tudom meggyőzni, pedig a környezetében meghalt egy ember tüdőrákban...most lehet itt erről beszélni, hogy az én nagyapám ennyi meg annyi ideiég élt és cigizett. Egy biztos ez a szar szokás senki hasznára nem válik. Nekem sem.

Létező · http://letezo.freeblog.hu 2010.04.12. 19:21:35

Jól van, Bogi, azt azért nem mondtam, hogy ő a minta és tessék követni...
Csak van ilyen is.

Tittok 2010.04.12. 21:33:46

@Létező: Héj miért szünetelsz?

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.04.12. 22:33:22

@macskafaraok: irigyellek! :(

@vagyok, aki vagyok...: a vissza mindig jobban megy valamiért :)

@Létező: de én már öreg vagyok szülni :(

Bogi: ha ilyen jól kibírod nélküle, akor még rá se szoktál rendesen, mondhatnám még nem vagy komplett függő, azonnal hagyj fel a dohányzással, és soha többet ne vegyél cigit a kezedbe, mert amikor már függő vagy, hidd el nincs az a három nap!

@Tittok: azért, mert nekem ír szép hosszú leveleket emilen, aminek én tökre örülök, nektek meg most egy kis figyisz :D

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2010.04.12. 22:38:10

Leszokni csak úgy lehet, hogy az ember azt mondja:
ez _volt_ az utolsó szál, amit elszívtam. Én ezt a mondatot 1995. október végén mondtam. És azóta nem dohányzom. Pedig még volt egy fél doboz Multifilterem, meg egy másik fél doboz Eve cigim.( nem tudom létezik-e még ez a fajta, ez menő, hosszú, vékony, elegáns nőcis cigi volt) A Multiból még szívott néhány szálat a barátnőm, amikor nálam volt és elfogyott a cigije, de még a maradékot utoljára a két évvel ezelőtti költözésnél láttam. Azt hiszem jó száraz lehet...:)

Egyébként G.B.Shaw mondta, hogy "leszokni a legkönnyebb dolog a világon. Én magam is többször szoktam már le!"

gggia 2010.04.12. 23:31:00

@bluemoon: ígyvan! én majdnem 3 éve raktam le, ugyanígy.

a csökkentős nem jött be, hiába tartottam már napi 5 szálnál, lószar, nullára valahogy nem sikerült lecsúsznom fokozatosan.. bulikról meg ne is beszéljük, olyankor vissza a buli/doboz mennyiséghez.

szóval zita, fejben tessék szépen megbeszélni a dolgot, aztán az utolsó cigi után kb 3 nappal az ember elkezd még ízeket is érezni, eskü :))

Tittok 2010.04.13. 08:47:26

@Zritha: Akkor küld el az elmúlt 3 -4 év összes posztját amit irtál, mert uncsizok :D

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2010.04.13. 11:09:14

@bluemoon: Szerintem is így lehet leszokni. Az meg a másik, hogy le kéne szokni, vagy le akarok szokni. Mert végülis azt mindenki mondja, hogy jajj le kéne szokni (de kurvára nem akarok, meg minek, meg csak ennyit meg annyit szívok).

@Zritha: Azt hiszem 10 éve megy ez így, hol többet szívtam, hol kevesebbet, és volt olyan is hogy egyáltalán nem...
süti beállítások módosítása