Akció!

 2010.03.12. 19:53

Konyhapult fölött elhelyezhető fénycsőre cserélném - hogy lássam mennyi olajat öntök egy adott edénybe - megmaradt negyed liter rántásomat, ami már nem fért bele a főzelékbe! Esetleg egy kis kelkáposztafőzeléket valakinek? Nagfyon finom! Ön/Te? Kér/sz? Mekkora szeletet vághatok belőle ezzel a tortakéssel? 

A bejegyzés trackback címe:

https://oszoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr441835177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Létező · http://letezo.freeblog.hu 2010.03.12. 21:35:34

Örülj neki, hogy tudsz rántást csinálni egyáltalán! Én nem tudok, viszont van kilencvenhárom tuti praktikám főzelék sűrítésére...

I.O. · http://iovilaga.blogspot.hu/ 2010.03.12. 21:45:38

Ha tortakést használsz akkor biztos tök jól sikerült besűríteni a főzeléket:)

ttlblog 2010.03.13. 10:09:14

Én pont nemrég szereltem fel két ilyet is a konyhánkba, mármint nem összeállt főzeléket, neonokat.

Megcsináljam nálatok is?:)

Létező, a tejen és a beleszórt, majd gyors tempóban kevergetett liszten kívül milyen további kilecvenkettő rántásmentes praktikára van szükséged?

Modnjuk ezt csak azért kérdem, hogy bemutassam csodapasiságom felfoghatalan mértéket, mert nem csak falat fúrni, villanyt szerelni, de főzni is páromat ritkítóan jól tudok:))

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2010.03.13. 10:10:07

Remélem elfogyott már, és nem kötelező kérni belőle :) Egyébként is a tortakés nekem szabad asszociációban egy szép nagy Feketeerdei tortát jelenített meg a lelki szemeim előtt, jófajta csokival, rumban ázott meggy szemekkel és tejszínhabbal. Na ha ez lenne ott nálad, hát ebből kérnék egy embörös szeletet.:)
( a rántás meg nálunk úgy készül, hogy az anyukám nekiáll rántást sütni, és aztán szépen dobozokba rakva elosztja a lányai között, hogy ha kell, akkor a hideg rántásból csak pont annyit vegyen ki az ember, amennyi éppen kell. Na jó, újabban én sütöm és dobozolom magamnak.)

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.03.13. 10:23:21

@Létező: ó bakker, komolyan? írd már meg mailben, vagy posztban, vagy akár ide! én kettőt tudok összesen! Nagy szükség lenne a másik 90-re, de ezt most tök komolyan mondom.

@I.O.: mondhatnám megáll benne a kanál :))))

@Bogi24: holnap kettőkor, de nem bab, kelkáposzta!! Kérsz? :)))

@ttlblog: kihagytad a felsorolásból a dugást, és nem bírok beleírni a kommentedbe, pedig én néha elkövetek ilyen aljasságot, tehát a helyes sorrend: dugni, fúrni, villanyt szerelni, főzni, párodat ritkítani :)

@bluemoon: na, most addig nem megyünk tovább bejegyzésileg, amíg ezt el nem mondod nekem! Tehát fel lehet használni a megmaradt rántást?????? Én eddig mindig elmosogattam. Hogyan? És hidegen adagolod bele a kajába? Nem értem, írd le kérlek szépen (szempillát rebegtet, aranyosan, kérlelően mosolyog), írd le, akkor én is előre gyártanék egy litert, és mindig lehetne sec-perc alatt főzeléket kotyvasztani.

Létező · http://letezo.freeblog.hu 2010.03.13. 13:11:49

@ttlblog: Hát, szerintem ez fajtától függ. Pl a lencsefőzelékhez nem annyira nyerő a tej, ezért azt saját anyagából turmixolva sűrítem. :)

Létező · http://letezo.freeblog.hu 2010.03.13. 13:19:49

@Létező: Tippek tovább: Aztán ott van jó barátunk, a krumpli, minden olyan életkorban, mikor a tej vagy a tejfölös hideg rántás még nem javasolt, pl. babáknál. (Persze az enyém még kicsi a főzelékhez.)
Kelkáposztafőzelék: megkérem a férjemet, hogy csináljon frankruti levest.
(Tisztára, mintha gasztroblogger lennék, állati! Mindjárt írok is egy saját receptet.)
ttl: Kedvelem amúgy a blogod. :)

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2010.03.13. 14:01:42

Úgy is be lehet süríteni a főzeléket, hogy addig főzöd amig el nem fő a leve. Tuti összeáll, úgy hogy még a lábosból sem fogod kiszedni az hétszentség. Higgyetek nekem, én kipróbáltam :D

Fricsek · http://fridabogi.blog.hu 2010.03.13. 15:37:10

A Bogival senki ne cserélgessen receptet:)

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.03.13. 17:02:04

@Bogi24: és akkor lábosostól, láncfűrésszel szeletelve ettétek? :)))

@Fricsek: mé? :)))

szocmunkas · http://www.szocialismunkas.freeblog.hu 2010.03.13. 19:17:43

@Zritha: ttl kommentjében a "fúrás" igazából -szerintem- a dugásra volt alternatíva. Legalábbis Freud bácsi ezt mondaná... :)

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2010.03.14. 01:06:32

Mi sem egyszerűbb ennél. Amikor az ember ráveszi magát a rántás sütésére, akkor nem csak egy adagnyit süt, hanem több adagnyit. Amikor kész elrakja egy zárható dobozba, üvegbe, be a hűtőbe, és amikor kell, csak kikanalaz belőle az ember egy adagot.
A lényeg, hogy a meleg rántást hideg vízzel kell hígítani, a hideg rántást pedig meleg folyadékkal. Mielőtt az ételhez kevered, akkor pedig az ételről leszedett lével kell tovább hígítani, hogy ne legyen csomós. Van nekem másik blogom is:
konyhaikezdetek.blogspot.com/search/label/r%C3%A1nt%C3%A1s

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.03.14. 09:19:58

@szocmunkas: :D

@bluemoon: húúúúú, köszi!!!! ezt fogom csinálni!!

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2010.03.14. 09:19:58

@bluemoon: Wow!:)

@Zritha: Azt nem mondtam, hogy meg is ettük....:)

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.03.14. 09:31:56

@Bogi24: helyette "elvesztettem lábosomat, szidott anyám érte, annak aki megtalálja...." féle körjátékot játszottatok vele??? :D