"Hát mit képzel ez magáról?" - kérdeztem leginkább a kávéscsészétől és tartalmától, mint a hozzám éppen legközelebb álló tárgytól, ami legalább hőmérsékletre hasonlított az olyan lényekre akikkel szebb napokon beszélgetni szoktam. Az óra 5:50-et mutatott, megittam a kávét, és elindultam le a kutyával. "Még hogy én nem vagyok rendes lány?" - rugdostam a havat magam előtt, és némi kis örömmel töltött el, hogy aznap hajnalban én lehetek az első, aki a leesett friss havat összejárkálja a háziállatával. "Basszus de korán van" - nyafogtam, miközben egy újabb kávét döntöttem az arcomba. Aztán kinyitottam a hűtőt, elővettem a zöldségeket, meghámoztam, felkarikáztam, és odakészítettem mindent a leveshez. "Halkan kell dolgoznom" - mormogtam miközben a fém tálba lottyintottam egy pohár tejet, majd beleszórtam egy marék mazsolát. Tanácstalanul ácsorogtam a következő hozzávalóval a kezemben, még mindig csak 6:15 volt - "Na ezt most hogy csináljam" - tanakodtam magamban, a főzőcskézésem legkritikusabb pontján. (Próbáltatok már panelban halkan tojásokat feltörni?) Vadul keverni kezdtem a császármorzsát. "Hogy jönnek ahhoz mindenféle Bé-Lák, hogy fölöttem ítélkezzenek?" 

7 előtt 10 perccel felkaptam a sarokból a szelektív szemetünket és elindultam a boltba. "II. Bé-La! Szerinted azért nem vagyok rendes lány, mert kidobtalak mikor te olyan szerelmes voltál? Hát én meg nem!" - csaptam bele a befőttesüveget a tárolóba mérgesen. Mindezt szigorúan  a szomszéd lakótelepen, mert tényleg rendes vagyok, és nem akartam, hogy azzal csöngessenek be hozzánk, hogy "Drága Uram! Csináljon valamit a hibbant nejével, aki üvegeket csapkod a ház előtti szemétbe vasárnap kora reggel!" Ahogy az üveg hangos csöröpöléssel miszlik darabra tört, úgy törtek fel bennem az emlékek.  "Te III. Bé-La! Azt sziszegted az arcomba, hogy ha így folytatom országos nagy ribanc leszek? Azért mert volt egy  egyéjszakás kalandom? Nem lettem ribanc!" - csatt az újabb üveg. "Sose lesz belőlem jó feleség? Mert  3 heti járás után nem főztem, takarítottam az anyáddal te Ixedik Bé-La?" - puff az üveg. De ahogy azt már Forrest Gump nagyon bölcsen megmondta, van úgy, hogy az embernek nincs elég köve. Én is szerettem volna még pár Bé-Lát a picsába küldeni hangos csatazajjal, de nem volt több befőttesüvegem. A bolt zárva volt, így elgyalogoltam a szakadó hóesésben a másikhoz. Az is zárva volt. (Nálatok sem nyitnak ki a boltok vasárnap 8 előtt?)

Így aztán hazamentem. Betettem a hűtőbe állni a császármorzsát. Megfőztem a levest, és a kukoricást rizst. Elmosogattam. Rendet raktam magam után. Ittam még egy kávét.  Megint elmentem boltba, mert addigra már 8 óra lett.

A házipárom 9-kor támolygott ki álmos szemekkel, alsógyatyában a konyhába.

- Jézusom, te mit csinálsz? - pillantott a tűzehlyre, ahol már ott gőzölgött az elkészült leves, a köret, a desszert, és a sütő ontotta magából a finom fűszeres sültcsirke illatát.

- Megfőztem az ebédet. Nektek. Az én családomnak!

- 9-kor? Miért nem alszol?

- Azért bazd meg, mert én egy rendes asszony vagyok.

Aztán a húgom érkezett meg.

- Te megfőzted az ebédet? 

- Meg! Mert én egy rendes asszony vagyok.

H. már akkor ért ki a konyhába, mikor a császármorzsához vertem a tojásfehérjét.

- Anya! Mivel csapsz ilyen borzasztó zajt?

- Robotgéppel! Csináltam nektek császármorzsát.

- Te jó ég, meg úgy látom egy komplett ebédet.

Taulság I.: Ne nyitogassál leveleket egy fergetes és vidám házibuli kellős közepén hajnali 4-kor, mert lehet, hogy Bé-Lák idegesítő, szarozó levelével találod magad szembe.

Tanulság II.: Egy 17 éves lány nem az új év első napja, hogy egyenesen következzen milyen asszony lesz 10 év múlva belőle.

Tanulság III.: Ha vasárnap hajnalban megfőzől egy 3 fogásos ebédet, akkor a családod ettől annyira ledöbben és összezavarodik, hogy az már fel sem tűnik senkinek, hogy úgy jöttél haza reggel 6-kor házibuliból, hogy nem vagy részeg.

A bejegyzés trackback címe:

https://oszoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr791748662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macskafaraok 2010.02.14. 11:05:39

kár a múltban turkálni...
hol vannak már azok a nők akik örök szerelmet ígértek nekem?
kb. 2 gyermekes családanya mind...
p.s. nekem is sokszor szembe jut a nincs annyi köve

kozgaztanar 2010.02.14. 12:07:54

ha reggel 6-kor kinyitom az ajtot, nalunk is fozol mergedben ebedet? lecci!!! :)

I.O. · http://iovilaga.blogspot.hu/ 2010.02.14. 14:33:56

Azt hiszem nálunk már reggel hétkor is vannak nyitva boltok, de amiben biztos vagyok, az az, hogy mire az ebédhez kell valamiért leszaladni a boltba, már mindegyik bezárt, mert 10 után már minek lennének nyitva?

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.02.14. 16:26:48

macs: szerintem nem kár! Én szeretek a múltban turkálni, sokat tanulok belőle, meg átgondolom a régi dolgokat, most már (elvileg) bölcsebben. De mindig oda jutok, hogy most se csinálnám másképp :)))

kozgaztanar: tarts egy bulit, én isten bizony megfőzöm utána az ebédet, és még az ajtót sem kell nyitva hagynod, mert belül leszek. :))))

I.O.: 10-kor már aludtam, mert picsa fáradt voltam, felőlem aztán az egész ország bezárhatott volna. :)))

gggia 2010.02.14. 20:08:24

"- Azért bazd meg, mert én egy rendes asszony vagyok." jaj ezen hangosan röhögtem, olyanhülyevagy. :D

én meg akkor nagyon nem vagyok rendes, ha a vasárnapi ebéd rendszeresen 3ra készül el, fákk.

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.02.14. 21:17:14

gia: szerinted, ha nem reggel 6-kor jövök haza, hánykor van ebéd, reggel 10 helyett? :)))

vagyok, aki vagyok... 2010.02.16. 11:51:43

he-he. én is dühből tudok a legrendesebb aszony lenni :)

az előzményeket pedig mélyen átérzem. én végül nem költöztem csak machinátorkodtam egy kicsit és óvatoskodok. ez van.

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.02.16. 12:17:55

@Vagyok, aki vagyok...: köszönöm az átérzést, valami véget ért, valami meg elkezdődött mondja a közhely, próbálok jobban vigyázni ezután :)
süti beállítások módosítása