ésás és.... ööö....

 2014.08.25. 15:11

Na, jó, úgy érzem, így 4 év után eljött az ideje, hogy egy újabb ás-és bejegyzést írjak! És ha én úgy érzem, meg is írom! Akkor talán nézzük, hogy is néz ki egy szorongásgátlóról lefelé jövő, szingli csaj nyaralása saját családjánál a Balaton déli partján: 

Szabadság érzés, nagy bőrönd "hátha majd pont ezt akarom felvenni" alapon történő nyári ruhával telepakolás (lent hidegség okán egyet se hordás), előző esti hagymás máj "itthon csak megromlik" alapon dobozolás, zacskózás, ruhák közé betevés, indulás! Ajtóban kiakadás, húzós bőrönd húzója beakadás, istenért nem kijövés, vonat mindjárt indulás, idő nem levés átpakolás, ez aztán a rábaszás! Húzós bőrönd állomásra kézbe cipelés, combok vele jól összeverés, állomáson máj állapot ellenőrzés (ez még a csirkemáj, Thia máj majd később), olaj kifelé folyás, még egy zacskó szerzés, de honnan-honnan kérdezés, áhhh fehérneműs zacsi egy mozdulattal kiürítés, ezzel összes thia bugyi melltartó vágányok közötti peronon szétszórás, emberek bámulás, Hédike szerint égés, és gratulálás! 

Vonaton lazulás, budiban két csávóval cigizés, sok röhögés, alig elférés, Thiát 28 évesnek nézés, büdös budi- és , cigiszagban klotyó tetején nyomorogva is nagy megelégedés. Első este nem bulizás, partról hazamenés, Közepeshugi pálinkája megivás. 

Másnap bulizás, és ezzel egy hét saját magam szobafogságra ítélés. Bulis társak: jelenlegi táncvezető, egykori néptánc vezető keresztanyus, ki arról híres levés, pálinkával mindenkit asztal alá beivás + nemanyámapámfelesége. Program: borkóstolás, ehhez képest kerítésszaggató pálinka műanyag pohárban 10 percenként érzekés, Thiánál ideje korán filmszakadás. Se kép nem levés, se hang nem levés, a történet többi részét népi elbeszélés útján lesz közreadás. 

Este falubeli Béla1-nek folyamatos beszélés, korelőzmény: életben két szót még egymással nem beszélés, ettől még Thia folyamatos magyarázás, egy büdös szóra nem emlékezés, többiek Thia előadásán, a fiú előtt győzelmi zászlónként lengedezésén egész estés röhögés. Béla1 további napokon thialátás esetén fejét elfordítás. Mesélés alapján aztán Thia Béla2-vel hazamenés, korelőzmény: Béla2-vel korábban soha nem beszélés. Béla2 további napokon thialátás esetén fej elfordítás. Nemanyámapámfelesége és Thia külön utakon hazamenés, előbbi Alsó utca, utóbbi Árpád utca végighányás, otthon találkozás. Ágyban helyemen valaki fekvés, arrébb gurítgatás, nagy alvás. Másnap mesélés, Közepeshugival buliban megbeszélés alvás helycserét. Thia magának alaposan kikérés, Közepeshugi nem volt ott a buliban, őt egész este nem is látás! Mindenki más állítás, Közepeshugi buliban Thia mellett ülés, Thiával sok-sok beszélgetés, rajta röhögés. Ezen nagyon megdöbbenés, konkrét ember ott levésre nem emlékezés?????

Másnap Thia sérülés elemzés: kézfej totális lehorzsolás, mintha valakinek előző nap nagyot behúzás, nadrág kiszakadás, lábfejen sérülés, térden furcsa piros foltosodás (lehetséges okok: eltaknyolás? négykézláb hazamászás? esetleg Béla2-nek valamiért térden könyörgés vagy súlyos fizikai bántalmazás?). Rokonok óvatos kérdezgetés, esetleges Béla2 látás, állapotáról tájékoztatás? Béla2-őt senki nem látás. Letört redvás körmök vizsgálás, gondolkodás: Béla2 elásás. Béla2 tescoban látás, megnyugvás, bár Béla2 fej látványos elfordítás, egy hét múlva facebook-on Thiát ismerősnek jelölés, úgy látszik már nem haragudás. 

Faluban szombati csúfos részegségről másnapra mindenki tudás. Szabadság további fennmaradó 1  heti részét szégyenlés okán száműzetésben hátsó teraszon ülve-fekve töltés. Házból kimerészkedés óriás napszemüveg arcra felszerelés, minden házon kívüli időt mögötte töltés.  Nagymamához kertek alatt osonás, így is: ismerős kocsiból derékig kilógás: Na hogyvagytok? hogyvagytok? röhögve ordibálás, mi szégyenünkben elsüllyedés.

Heti mantrázás: soha többet nem ivás! Napok teltével mantra módosítás: soha többet néptáncos keresztanyussal pálinka nem ivás! Majd: soha többet pálinka nem ivás! Hazautazásra már: soha többet ennyit nem ivás! 

Ui: Szóval a nyaralás csodálatos volt, a hátsó terasz nagyon hangulatos, nem esik az eső, és nem látnak be az utcáról! Amúgy biztos a Balaton is szép, legalábbis úgy emlékszem. Már csak azt kellene megértetnem Közepeshugival, hogy ne essen nekem azzal a dumával, hogy ne magyarázzak, mert ezt már szombaton mondtam! Olyan béna! Hát hogy emlékezhetnék arra, hogy mondtam valamit valakinek, aki emlékeim szerint nem is volt ott! 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oszoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr876633703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Timothea,s 2015.01.31. 16:32:21

A hallgatással pedig most azonnal tessék felhagyni!
süti beállítások módosítása