Na meg még az is történt itt a nagy ünnepelés előtt, hogy szombaton délután - szigorúan miután az összes bolt bezárt - tönkrement a vécélehúzó tekerőnkénk. Ez ultra nagy szopás egy olyan ünnep alkalmából, amikor garantáltan semmilyen bolt nincs nyitva 2 teljes napig. Mivel a tönkremenés első lépése abból állt, hogy a víz mint a Niagara vízesés zuhogott a budiban és én nem tudtam olyan állásba helyezni a tekerentyűt, hogy elálljon, konkrétan körbe-körbe tekerődött, ezért egy azonnali budilehúzási stoppot rendeltünk el családilag. És (éssel nem kezdünk mondatot) hogy még véletlenül se nyúljon senki 2 napig a tiltott zónához, egy 5 ujjú kesztyűt eszkábáltunk rá. Azt gondolom nem újság, hogy a napi átlag 5 alkalom/fő vécéhasználatunk, pszichés alapon hirtelen a duplájára, triplájára, sokszorosára nőtt. Én még életemben ennyiszer nem fogtam kezet egy üres kesztyűvel. De hogy ne büdösödjön ránk a hármunk használatra már alkalmatlan,  rútul és vélgeges céllal elhagyott anyag, egy vízzel teli vödröt is elhelyeztünk a vécében, leöntési célzattal.

A párom szerint az egyetemleges és egységes felelősség egyértelműen a lakás női népességét terheli. Még apósomnak is beköpött, aki gyanútlanul ránk telefonált.  Hangosan, és jól érthetően, nem kevés indulattal elmagyarázta, hogy MI tönkretettük a vécé lehúzóját, mert az világos, hogy általa biztos nem ment tönkre, elvégre ő fotoszintetizál, meg amúgy is a műszaki berendezések gyilkolászása a MI kedvenc időtöltésünk, ami dupla élvezet, mert MI ilyen elvetelmült női népség vagyunk, akik potenciális veszélyt jelentenek még egy fogpiszkálóra is, másod sorban pedig élvezetből, az ő direkte bosszantására teszünk tönkre tárgyakat.

Most, hogy elmúltak az ünnepek, a MI családi hősünk és megmentőnk gyalogszerrel indult neki a budilehúzó szerkezet beszerzésének, mert a kocsit a minap hirtelen felindulásból eladta. Hazajövetelem első pillanatában a vécébe invitált, és olyat tett, amit utoljára 3 éves koromban éltem át, konkrétan elmagyarázta, hogy kell rendeltetésszerűen használni egy vécét. Mert baszd meg, a mi vécénk tekerőjének lelke van, érted-e?? Nem lehet azt csak úgy ide-oda tekerészkedni, rángatni, cibálni, hogy a szándékos ronagálás essen beléje! Megmondom őszintén én vécétől életemben így még nem féltem. Mert itt ez a szép vadiúj lehúzó lófasz, aminek még a pontos nevét sem tudom, de aminek akkor is ott kell majd használható állapotban állnia, ha már körülötte ház se lesz, és majd legelésző és nyargalászó dinók kerülgetik, hogy egy váratlan pillanatban vizet fakasszanak a sztyeppén.  Szóval meg kellett ígérnem, hogy finoman bánok vele, nem teszem tönkre, és a gyorstalpaló vécéhasználói ismeretek valamennyi apró részletét megértettem, és alkalmazom majd elkövetkezendő életemben. De én bátor vagyok, tanulékony és rendes, úgyhogy megígértem. Na most megyek, mert a családi béke érdekében vissza viszem a vödröt a vécébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://oszoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr91899704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagyok, aki vagyok... 2010.04.07. 09:41:54

ó, igen, ha nem szabad akkor duplán kell, az tuti :)

nálunk a férjemnek vannak olyan energiái amelyikkel bármelyik elekromos szerkentyűt bármikor képes használhatatlan állapotba hozni, az sem akadály, ha vadi új. de ezt nem szabad szóvá tenni, mert akkor nyilvánvaló, hogy a mi negatív energiáink miatt van minden :) olyan apróságokkal természetesen nem foglalkozunk, hogy először bekapcsolunk és csak utána olvasunk (útmutatót)...

aJeti 2010.04.07. 12:30:03

nálunk meg mindig leesik a wc deszka. férjjel, anélkül, mindig.
sőt szerintem ferde is.

kozgaztanar 2010.04.07. 17:24:10

nálunk meg a tv távirányítója csak az én kezemben működik. komolyan.

Zritha, azt nem írtad le, hogy megjegyezted-e a rendeltetésszerű használatot, vagy csak hagytad, hogy elmagyarázza? :)

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2010.04.07. 18:32:48

Hát szakadtam a röhögéstől, most nem tudok példát felhozni de tény, hogy a férfiak mindig mindent jobban tudnak...és hogy a kis önérzetük rendben legyen mi el is hisszük nekik. Hát fászombázdmeg, mi lesz a mi önérzetünkkel?

Tittok 2010.04.07. 18:47:07

@Bogi24: Igen Bogi, tudjuk. Mi újség a szekrénnyel a lépcsőfeljáró alatt? :D:D:D

Zita voltál ma már a mellékhelyiségbe? És ha eldugul az kinek a hibája? Mert általában a férfiak tudnak akkora cuccot odapakolni, hogy egy fél veteményest ki lehetne vele trágyázni :)

euthymia · http://bayofbengal.wordpress.com/ 2010.04.07. 19:52:46

de legalább volt víz!!
Itt kedden reggel az első vécézés után elfogyott a tartályból a víz. MÉg szerencse, hogy volt további 2 vécé, de azokat is elhasználtuk hamar, viszont vödörbe sem tudtunk gyűjteni, mert a csapból sem jött, bezzeg belőlem jött volna .) hheheheh
Apró dolgok ezek, de milyen marha kellemetlenek tudnak lenni :) :)

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2010.04.07. 20:06:00

@Tittok: Ott sokáig tartottam magam. Amúgy pont ma szerelte be az újat, pedig átkozódott, hogy ő aztán többet biztos nem nyúl hozzá...

szocmunkas · http://www.szocialismunkas.freeblog.hu 2010.04.07. 21:13:06

Azok a régi pottyantós wc-s idők... nagyon jót röhögtem!

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.04.08. 08:45:34

@kozgaztanar: a vödör visszavívése a budiba mondat olvasása után te mire tippelsz? megjegyeztem? :D

@Bogi24: van nekünk olyan? :)

@Tittok: nem, nem, akkor az azért történik, mert valami kajamaradékot öntöttem bele, énhibám,énbűnöm,énénén! :D

@euthymia: jesszus anyám, ez nagyon durva

@szocmunkas: visszasírom. :)

macskafaraok 2010.04.08. 18:15:08

A Space Shuttle –n most három nő is van. A KU Sávú antenna rögtön nem is működik…

I.O. · http://iovilaga.blogspot.hu/ 2010.04.08. 22:12:35

Egyébként valljátok csak be, hogy néha praktikus a házibarkács:)
De egyébként ez is olyan sztereotípiás dolog, a nő kezében minden elromlik, a férfi meg bármit képes megjavítani, na persze:)

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2010.04.09. 08:59:02

Karácsonyra kapott a pasim egy rádiós dvd lejátszót a kocsijába. Mindig leveszi az előlapot, de mindig szenved. Tegnap így ülök mellette mikor teszi vissza, és 3 és fél percig sírí csend kattogás, zörgés közepette feltudta tenni. Mondom neki, hogy már rá kéne jönni a szisztémára nem? Aszongy hogy ez csak akkor van, mikor vele vagyok...

Thia* · http://oszoljunk.blog.hu 2010.04.09. 09:42:06

@macskafaraok: amit írtál azt most nekem értenem kéne? Csak mert félve szólok, de nem. :)

@I.O.: én imádom a sztereotípiákat! :)

@Bogi24: basszus Bogi, a te külön kérésedre felszerelt utolsó kommentekre nézve azt olvastam, hogy a karácsonyra kapott pasid! Gondolkodtam is, hogy most iziben felveszem az akármilyen vallásodat! :))
süti beállítások módosítása